Η τελευταία πρόταση των Αμερικανών φαίνεται να «ξεκλειδώνει» ορισμένα ζητήματα και να δίνει λύσεις στα προβλήματα που υπήρχαν κυρίως οικονομία. Ωστόσο παραμένουν ορισμένες σοβαρές ενστάσεις οι οποίες με την διαπραγμάτευση εκτιμάται πώς θα ξεπεραστούν προκειμένου να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των F-16.

Στο Πολεμικό Ναυτικό επίσης, έχει δοθεί εντολή να επισπευσθούν οι εργασίες προκειμένου η φρεγάτα «Κανάρης» που είχε προσαράξει έξω από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και είχε υποστεί σοβαρές ζημίες να είναι έτοιμη να πλεύσει και πάλι στο Αιγαίο μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Τα μηνύματα από το μέτωπο της επισκευής είναι αισιόδοξα καθιστώντας εφικτή την επαναφορά του πολεμικού πλοίου στη δύναμη του ελληνικού στόλου πριν το καλοκαίρι. Μια επισκευή που γίνεται εξ’ ολοκλήρου με ίδιες δυνάμεις και χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε ένα ευρώ από τα περιορισμένα κονδύλια του προϋπολογισμού του Πολεμικού Ναυτικού. 

 

Ειδικά η “επούλωση” των “τραυμάτων” που άφησε στο ηλεκτρονικό τμήμα του σονάρ, η προσάραξη στη νησίδα Αταλάντη, φαίνεται πως εκτός από την επίτευξη ενός μικρού θαύματος από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΠΝ, θα ανοίξει και δρόμους για την επισκευή και άλλων συστημάτων. Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα από την πορεία των εργασιών και στο δομικό κομμάτι που πραγματοποιούνται από τους τεχνίτες των πολύπαθων ναυπηγείων.

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε επίσης να προχωρήσει στην προμήθεια τορπιλών για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Τα υποβρύχια κλάσης «Παπανικολής» είναι αυτή τη στιγμή πολλαπλασιαστής ισχύς για την Ελλάδα και χωρίς τορπίλες ένα μεγάλο πλεονέκτημα χάνεται. Έτσι αποφασίστηκε να προχωρήσει η αγορά τους που εκκρεμούσε εδώ και χρόνια.

Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν επιτέλους πώς ισχυρή χώρα είναι η χώρα η οποία έχει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Χωρίς οπλικά συστήματα δεν μπορεί να είναι ισχυρή. Πόσο μάλλον η Ελλάδα που έχει απέναντι της την Τουρκία και όχι το Λουξεμβούργο.