Της Χρύσας  Καλτσώνη

Το Ιώδιο είναι ιχνοστοιχείο το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο για την σωστή λειτουργία και ρύθμιση του Θυροειδούς στον Ανθρώπινο Οργανισμό. Σε περίπτωση που υπάρχει έλλειψη Ιωδίου στο Θυροειδή, το άτομο έχει διαταραχές του Θυροειδούς, βιώνοντας συναισθηματικά ή ψυχικά συμπτώματα της υγείας, καθώς και σωματικά συμπτώματα. 

Ιδιαίτερα, αυτό συμβαίνει σε άτομα τα οποία έχουν υπερθυρεοειδισμό, υποθυρεοειδισμό, θυρεοειδική ανεπάρκεια ή καρκίνο του Θυροειδούς.

Πιο αναλυτικά, τα συμπτώματα που εμφανίζονται στην επιφάνεια είναι η υπέρ – δραστηριότητα και η υπό – δραστηριότητα.

Με την υπέρ – δραστηριότητα το άτομο αισθάνεται μια νευρικότητα, με δυνατή αίσθηση των παλμών της καρδιάς, τρέμουλο και δυσκολία στον ύπνο.

Με την υπό – δραστηριότητα, εμφανίζονται συμπτώματα κατάθλιψης. Το άτομο δεν απολαμβάνει τη ζωή, απώλεια όρεξης για δραστηριότητες και προσωπικής εξέλιξης, είναι ευερέθιστο, κυκλοθυμικό και ευάλωτο, κλαίει συχνά και ο ύπνος του είναι διαταραγμένος.

Επιπροσθέτως, το άτομο έχει έλλειψη συγκέντρωσης, κουράζεται εύκολα, και η μνήμη του είναι εξασθενημένη.

 

Ψυχικά συμπτώματα

Το άτομο που διακρίνεται για την έλλειψη Ιωδίου στον οργανισμό δεν μπορεί να αυτονομηθεί και δεν έχει οργάνωση στην καθημερινότητα του. Θέλει να είναι από κάπου εξαρτημένο. Έχει φοβίες και συγκεκριμένα διακατέχεται από φόβο εγκατάλειψης. Είναι ανισόρροπο βιώνοντας κατάθλιψη και υπερβολικό άγχος. Εκτός από αυτό, έχουν εμμονικές τάσεις σε διάφορους τομείς στη ζωή τους και επιπλέον χαρακτηρίζονται για την καταναγκαστική τους συμπεριφορά.

Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι, τα παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί από μητέρες που έχουν έλλειψη Ιωδίου, έχουν νοητική καθυστέρηση ή γεννιούνται με αυτισμό.

Συγκεκριμένα, η έλλειψη Ιωδίου και Γνωστικής λειτουργίας παρατηρείται κατά την περίοδο της κύησης του εμβρύου. Σε περίπτωση έλλειψης Ιωδίου, η νοητική και νευρολογική ανάπτυξη του εμβρύου δε θα γίνει ομαλά, με αποτέλεσμα το μωρό όταν γεννηθεί να έχει κάποια ανωμαλία, είτε σωματική είτε ψυχική. Επίσης, εάν η γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν λαμβάνει τις κατάλληλες ποσότητες Ιωδίου, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αποβάλλει ή να έχει πρόωρο τοκετό.

Για αυτό το λόγο, η έγκυος γυναίκα χρειάζεται να παίρνει τα κατάλληλα συμπληρώματα είτε μέσα από βιταμίνες είτε από τροφές, προκειμένου να αναπληρώσει το Ιώδιο στον οργανισμό.

Παιδιά με έλλειψη ιωδίου εμφανίζουν υπερκινητικότητα και δεν μπορούν να μείνουν σε ένα μέρος ήσυχα. Αναζητούν συνεχώς την αλλαγή και δεν  αντέχουν την στασιμότητα. Είναι πολύ έξυπνα και δημιουργικά και κυριεύονται συνέχεια από σκέψεις. Κάνουν διάλογο με τον εαυτό τους και μιλάνε πολύ, διότι δεν έχουν τον τρόπο να διαχειριστούν τις σκέψεις τους. Οι σκέψεις τους είναι πιο γρήγορες από την ομιλία τους και για αυτό το λόγο είναι υπερκινητικά. Η αδυναμία τους να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν τους κάνει να κλείνονται περισσότερο στον εαυτό τους. Έχουν την τάση να γίνονται βίαια και να ασκούν σωματική βία στους ανθρώπους που τα περιτριγυρίζουν. Την ώρα του φαγητού είναι ανήσυχα, καθώς δεν κάθονται ήρεμα και ενώ  τρώνε  πολύ δεν παχαίνουν. Επίσης, είναι κυκλοθυμικά και αλλάζουν διαθέσεις σε μεγάλη συχνότητα. Δεν έχουν αυτοέλεγχο, ούτε όρια. Είναι ανυπόμονα και έχουν την τάση να βιάζονται και να βρίσκονται σε διαρκή κίνηση.  Δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματα τους και οι αντιδράσεις τους είναι εκρηκτικές. Λόγω της έλλειψης ελέγχου και αυτοκυριαρχίας, θα φωνάξουν, θα ουρλιάξουν αλλά μπορεί να οδηγηθούν ακόμα και σε φόνο, ο οποίος θα είναι αυθόρμητος και χωρίς κάποιο ουσιώδη σκοπό. Εκτός από αυτό, είναι τρομερά αγχώδη στην καθημερινότητα τους. Αυτό εμφανίζεται ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για το σχολείο, διότι εκεί απαιτείται προσοχή και συγκέντρωση, κάτι που τους είναι δύσκολο να εφαρμόσουν.

Έχουν μεγάλη ενέργεια και για αυτό το λόγο προσπαθούν να  απασχολούνται, συνεχώς με νέα πράγματα, διότι βαριούνται πολύ εύκολα και ψάχνουν συνέχεια την πρόκληση. Είναι επίσης τελειομανή και με ο,τιδήποτε καταπιαστούν τα παιδιά Iodum θέλουν να είναι πρώτα. Θέλουν να διακρίνονται για αυτό πολλές φορές υιοθετούν ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα να επαναλαμβάνουν συνεχώς κάτι προκειμένου να μην τους ξεφύγει κάποια λεπτομέρεια και να μην ξεχάσουν κάτι. Για αυτό το λόγο είναι πολύ παρατηρητικά.

Στην ενηλικίωση, το άτομο Iodum εμφανίζει πιο έντονα την αδυναμία της συναναστροφής με τον κοινωνικό περίγυρο. Δεν έχει σταθερή βάση στην καθημερινότητα του,καθώς πολλές φορές θα αλλάξει εργασιακό και σχολικό περιβάλλον σε περίπτωση που θα βρίσκεται ακόμα  σε διαδικασία σπουδών. Προσπαθεί να βρίσκεται σε μια διαρκή κίνηση και να ασχολείται με πράγματα που απαιτούν μεγάλη σωματική δραστηριότητα.

Είναι τρομερά αγχώδες άτομο, όπου όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο θα εμφανίζεται η τάση για ψυχαναγκαστική συμπεριφορά ή κάποιο ψυχοσωματικό τικ. Αποκτά εμμονές με το οτιδήποτε. Παρά το επίπεδο της ευφυίας του, δεν έχει  καθόλου αυτοεκτίμηση και για αυτό το λόγο προσπαθεί να επαναλαμβάνει πράγματα, για να σιγουρευτεί και να αισθάνεται ασφάλεια. Επίσης, έχει έλλειψη οργάνωσης και αναβλητικότητας. Αποφεύγει  οτιδήποτε έχει να κάνει με συγκέντρωση. Έχει κακή διαχείριση του χρόνου. Χάνει την αίσθηση του χρόνου. Δεν παίρνει εύκολα αποφάσεις, γιατί διστάζει. 

Επιπροσθέτως, βαριέται πολύ εύκολα και είναι ανυπόμονο. Χάνει εύκολα τη ψυχραιμία του και θυμώνει επίσης εύκολα. Μέσα από τη ψυχαναγκαστική συμπεριφορά, τις ψυχολογικές διαταραχές, την επιθετικότητα και τον παρορμητισμό που διακατέχει το άτομο Iodum, ανεξάρτητα από την ηλικία που βρίσκεται, μπορεί πολύ εύκολα να οδηγηθεί σε εγκληματικές τάσεις, όπως είναι ο φόνος.

Η Χρύσα Καλτσώνη είναι Κοινωνιολόγος του Εγκλήματος και Συνεργάτης του Κέντρου Γνωστικής Ομοιοπαθητικής και συνέγραψε επίσης επιστημονική έρευνα με τίτλο ” Ανάλυση Προσωπικότητας του Ατόμου IODUM’ η οποία δημοσιεύτηκε από την Ηephiklis Publications στο e-shop  της εταιρείας.

( www.hephiklispublications.eu)

 

 

76Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

July 2018
Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday
June 25, 2018 June 26, 2018 June 27, 2018 June 28, 2018 June 29, 2018 June 30, 2018 July 1, 2018
July 2, 2018 July 3, 2018 July 4, 2018 July 5, 2018 July 6, 2018 July 7, 2018 July 8, 2018
July 9, 2018 July 10, 2018 July 11, 2018 July 12, 2018 July 13, 2018 July 14, 2018 July 15, 2018
July 16, 2018 July 17, 2018 July 18, 2018 July 19, 2018 July 20, 2018 July 21, 2018 July 22, 2018
July 23, 2018 July 24, 2018 July 25, 2018 July 26, 2018 July 27, 2018 July 28, 2018 July 29, 2018
July 30, 2018 July 31, 2018 August 1, 2018 August 2, 2018 August 3, 2018 August 4, 2018 August 5, 2018
Hephiklis Publications Ltd
Hephiklis Report en
Hephiklis Report es
Hephiklis Act
Ekfrasis Translations and Consulting SRL
Bucharest
Land Doors
London
Black Cross Designs.
Key Advice Consulting